Vårbrev 2021 – och tidigare

2020 var ett annorlunda år – nu ser vi fram mot sommaren 2021 

Att förra året var annorlunda på många sätt är ingen överdrift. Trots pandemirestriktioner och få möten och aktiviteter, får vi inte glömma att vi trots allt hade många härliga dagar i Ihreviken. En del av er kanske har varit extra mycket i viken då fler och fler kunnat jobba hemma.

Vi ser alla fram emot en sommar i Ihreviken. Samtidigt kan vi konstatera nu när vi kommit en bit in på året att pandemin fortsätter och påverkar oss alla. Vår plan är att genomföra några av de de aktiviteter vi brukar ha, men inte alla. Några genomförs inte, några kan komma att ställas in och förhoppningsvis kan vi introducera något nytt. Allt beror på vilka restriktioner som finns framöver. Självklart kommer vi att följa utvecklingen noga.

Normalt brukar vi genomföra en strandstädning under påsken. Den flyttar vi fram till Kristi Himmelsfärdshelgen och hoppas att läget är bättre då – både vad gäller väderlek och pandemin. Förhoppningsvis kan vi också samtidigt fixa till midsommarängen. Vi uppmuntrar också alla som är i Ihreviken att ta promenader efter stranden och plocka skräp redan nu – vi vet redan idag att många gör det på sina promenader. Jättebra!

Valborgsmässofirandet ställs in pga pandemirestriktioner. Även om dessa skulle ändras finns ingen bra plats att ha en valborgsmässoeld, då restaurangbygget förhindrar detta.

Självklart är vi ändå optimistiska och hoppas vi kan ha en strandstädning under Kristi Himmelsfärdshelgen, genomföra ett midsommarfirande och även kanske en gemensam loppis senare i sommar. Ett årsmöte kommer att hållas på ett eller annat sätt. ”Tisdagsgrillningar” var uppskattade förra sommaren så vi fortsätter med dessa.

Uppskattningsvis finns närmare 150 tomter i Ihreviken och vi hoppas självklart att fler tomtägare vill bli medlemmar i föreningen. Medlemsavgiften är oförändrad 200 kronor för tiden 1 juli 2020 – 30 juni 2021. För att kunna delta och rösta på årsmötet behöver medlemsavgiften vara inbetald senast den 30 juni, men gärna tidigare. Ange namn och fastighetsbeteckning vid inbetalningen – plusgiro 18 74 94 – 0. Det går också att Swisha medlemsavgiften på 123 574 94 45Inga avier kommer att skickas ut.

Här är de planerade aktiviteterna under sommaren – kan komma att ställas in pga myndigheternas restriktioner och rekommendationer. Ändringar annonseras på anslagstavlor, föreningens hemsida och i Facebook-gruppen ”Vi i Ihreviken”.

Datum & Aktivitet

Information

15 maj, kl 10.00
Kristi Himmelsfärdshelgen

Strand- och midsommarängsstädning. Några av oss samlar ihop skräp efter stranden, några fixar till midsommarängen (fyller igen hål, tar bort en del växtlighet etc). Avslutar med korvgrillning.

25 juni, kl 14.00 Midsommarafton

Samling 14.00 på midsommarängen. Vi klär och reser stången och sedan blir det dans, musik, lekar för barnen med priser till alla barn. Kaffeservering kommer att finnas!

10 juli kl 15.00 Årsmöte
Plats: Ihre Kvarn

Om man vill lägga fram ett förslag för årsmötet ska det enligt stadgarna lämnas till styrelsen senast två veckor före mötet för att kunna tas upp på årsmötet. Skicka förslagen till styrelsen@ihreviken.se eller ronander7@hotmail.com

17 juli – Lammablot

Mer information kommer via anslagstavlorna – tider, kostnad etc.

Tisdagsgrill
6, 13, 20, 27 juli och 3 augusti

Start kl 18 varje tisdagskväll vecka 27-31 – Dessa kvällar kommer att genomföras om vi kan få en frivillig ansvarig per tillfälle. Föreningen kommer att ordna grillkol och ”riktlinjer” för den som ansvarar för grillkvällen.

24 juli lördag
Ihrevikens Loppis

Ihrevikens loppis på Ihre Kvarn. De som önskar kan ha en plats/bord och sälja sina prylar. Föreningen tillsammans med Ihre Kvarn ordnar bord, annonsering och fika-möjlighet.

Passar på att påminna om föreningens hemsida www.ihreviken.se samt via Facebook-gruppen ”Vi i Ihreviken” som idag har 440 följare. Hemsidan är främst till för att hitta årsmötesprotokoll, information om styrelsen, översikt av aktiviteter osv. Facebook-sidan, är ett komplement till främst anslagstavlorna i Ihreviken, men också en kanal som ”lever” året runt. Den är öppen för alla som vill vara med – där kan du göra inlägg om du vill sälja nåt, hyra ut en stuga, fråga efter barnvakt eller bara dela en bild.

Vi behöver ert stöd för att kunna genomföra en del av de planerade aktiviteterna. Det gäller speciellt Midsommarfirandet, tisdagsgrillningar och en eventuell loppis. Hör av dig till någon i styrelsen om du kan hjälpa till – mejla styrelsen@ihreviken.se  Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här: http://ihreviken.se/omforeningen/styrelsen-2019/

Om du inte fått detta brev via e-post, men har en e-postadress så är vi tacksamma om du kan meddela din e-postadress till styrelsen@ihreviken.se eller sms:a till 0709861030 och ange din e-postadress.

Vi hoppas på att få träffa er i sommar på våra arrangemang!

För styrelsen
Karin Ronander

Tidigare vårbrev