En annorlunda vår och sommar 2020

Vilket annorlunda år 2020 är. Inget är riktigt sig likt i skrivandets stund. Olika städer har drabbats olika mycket av Covid -19 viruset. Många av er är säkert hemma – på fastlandet eller på Gotland – och funderar över hur detta påverkar tiden i Ihreviken i vår och resten av året. Självklart ser vi fram emot våren och sommaren trots allt och vi hoppas självklart på en härlig sommar i Ihreviken.

Som alla vet håller en ny restaurang på att byggas där den gamla låg. Tyvärr kommer inte restaurangen hinna blir klar och starta denna sommar så det blir lite annorlunda i och med det. Om det blir något alternativ vet vi inte i dagsläget. Vi kommer använda vår Facebook-sida för att informera så mycket som möjligt samt sätta upp lappar på anslagstavlorna.

Som vanligt planerar vi en del aktiviteter i sommar, både såna ni känner igen och såna som är nya, som vi hoppas ni kommer att delta i och stötta. Men för första gången på många många år kommer vi inte genomföra någon gemensam strandstädning eller valborgsmässofirande. 

Vi uppmuntrar alla som är i Ihreviken att ta promenader efter stranden att ändå plocka skräp – vi vet redan idag att många gör det på sina promenader. Toppen!

Eftersom det är ett bygge vid stranden kommer vi inte ha någon plats att lämna ris på, och inte heller något Valborgsmässofirande. Det är verkligen tråkigt. Med tanke på situationen har vi valt att inte heller planera för att ha ett valborgsmässofirande någon annanstans i viken.

Under sommaren 2020 planerar vi att anordna en del aktiviteter som midsommarfirande och årsmöte. Vi hoppas också kunna ordna Tisdags-grillkvällar vid grillplatsen i närheten av Ihretallen. För det kommer vi behöva frivilliga som ansvarar för ett tillfälle var. Föreningen kommer att ordna grillkol och ”riktlinjer” för den som ansvarar för grillkvällen. För alla som vill komma – ta med egen ”grillmat” och dryck så ses vi där. Vi hoppas på fina kvällar med härligt umgänge. Kan du hjälpa till vid en tisdagsgrillning – hör av dig till någon i styrelsen (kontaktuppgifter i slutet av brevet).

Uppskattningsvis finns närmare 150 tomter i Ihreviken och vi hoppas självklart att fler tomtägare vill bli medlemmar i föreningen. Medlemsavgiften är oförändrad 200 kronor för 2020. Medlemsavgiften ska vara inbetalad senast fredagen den 26 juni, men gärna tidigare. Ange namn, fastighetsbeteckning och vilket år som avses vid insättning på plusgiro 18 74 94 – 0. Det går också att Swisha medlemsavgiften på 123 574 94 45. Inga avier kommer att skickas ut, men utöver detta brev, kommer vi att påminna via vår hemsida, anslagstavlor och Facebook.

Här är de planerade aktiviteterna under sommaren.

Om aktiviteter ställs in, eller om några ytterligare aktiviteter anordnas kommer vi annonsera det via Anslagstavlorna och på Facebook (Vi i Ihreviken).

Pia Horvath som drivit restaurangen och pop-up-restaurang under många år kommer flytta till Mejeriet i Stenkyrka till sommaren.

Vi fortsätter att uppdatera planerade aktiviteter på föreningens hemsida www.ihreviken.se.  Parallellt med den kanalen används Facebook-gruppen  ”Vi i Ihreviken” som idag har nästan 350 följare. Hemsidan är främst till för att få information om aktiviteter, hitta årsmötesprotokoll, information om styrelsen osv. Facebook-sidan, är ett komplement till främst anslagstavlorna i Ihreviken, men också en kanal som ”lever” året runt. Den är öppen för alla som vill vara med och alla gruppmedlemmar kan publicera på sidan. Där kan du göra inlägg om du vill sälja nåt, hyra ut en stuga, fråga efter barnvakt eller bara dela en bild.

Vi är inte så många i styrelsen vilket innebär att vi då och då får svårt att på bästa sätt ordna de aktiviteter som föreningen önskar genomföra. Vi behöver er stöd vid våra aktiviteter. Det gäller speciellt Midsommarfirandet och de planerade grillkvällarna. Hör av dig till någon i styrelsen om du kan hjälpa till – mejla styrelsen@ihreviken.se  

Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här: https://ihreviken.se/omforeningen/styrelsen-2019/

Om du inte fått detta brev via e-post, men har en e-postadress så är vi tacksamma om du kan meddela din e-postadress till styrelsen@ihreviken.se eller sms:a till 0709861030 och ange din e-postadress.

Vi hoppas få träffa er i sommar på våra arrangemang!

För styrelsen
Karin Ronander