Vårbrev 2022

Hej alla tomtägare i Ihreviken
I flera år har pandemin satt sin prägel på det mesta i samhället. Även om kriget i Ukraina nu påverkar oss alla i större eller mindre omfattning går vi en mer normal vår tillmötes i Ihreviken.Tomtägareföreningen planerar för att återuppta flera av vikens traditionella aktiviteter och vi hoppas att så många som möjligt vill delta och hjälpa till.

Strandstädning planeras åter till påskdagen, söndagen den 17 april. Vi hoppas på bra väder och många deltagare så vi kan både plocka skräp samt samla ihop grenar och buskar som tagit stryk av vinterns stormar.

Valborgsmässofirandet återuppstår i lite annan skepnad. Nu kan vi samlas på Ire gårds restaurang. Föreningen anordnar, tillsammans med Pia Horvath, ”minibål” i eldkorgar, lite sång, och Pia håller baren öppen för dryck och enklare förtäring. Betalning kan sannolikt bara ske med Swish.
Notera att det inte kommer vara möjligt att lägga ris och skräp nere vid restaurangen.

Det är nu tre år sedan vi kunde genomföra midsommarfirande på ängen. Nu är det äntligen dags igen. Men vi behöver er för att få till en fin midsommarstång – alla som kan får väldigt gärna bidra med blommor och blad. Vi planerar dans och lekar för barnen. Fika med bullar blir det också. Vi behöver extra hjälp för att få till ett fint midsommarfirande – har du möjlighet att hjälpa till med t ex att fixa till midsommarstång eller förbereda lekar, hör av dig till någon i styrelsen.

Vi fortsätter med tisdagsgrillningar på stranden, nära Iretallen. Föreningen står för elden, ni för mat och dryck.

Uppskattningsvis finns närmare 150 tomter i Ihreviken och vi hoppas självklart att fler tomtägare vill bli medlemmar i föreningen. Medlemsavgiften är oförändrad 200 kronor för tiden 1 juli 2021 – 30 juni 2022. För att kunna delta och rösta på årsmötet – som genomförs den 9 juli – behöver medlemsavgiften vara inbetald senast den 30 juni, men gärna tidigare. Ange namn och fastighetsbeteckning vid inbetalningen – plusgiro 18 74 94 – 0. Det går också att Swisha medlemsavgiften på 123 574 94 45. Inga avier kommer att skickas ut.

Kung och Drottning 🌿WeTwo🌿 skickar en hälsning:
Äntligen – efter tre års väntan blir det Lammablot i Ireviken 2022. Boka in lördag den 16 juli kl 15 för en efterlängtad fest i viken. Vi äter helgrillat gotländskt lamm eller vego, leker lekar och håller liv i Irevikens lammablotstraditioner som sträcker sig ca 60 år tillbaka i tiden. Platsen är Offerlunden vid Ireåns nedre del. Tider för biljettförsäljning kommer att anslås på Irevikens anslagstavlor när linden blommar och humlorna surrar. Vi välkomnar gamla och nya Irevikingar (tomtägare och deras gäster) till vikingastämning och glad gemenskap!

Här är de planerade aktiviteterna under sommaren – Vi annonserar också dessa på anslagstavlor, föreningens hemsida och i Facebook-gruppen ”Vi i Ihreviken”.

NÄRVAD
Strandstädning
17 april, kl 10.00
Påskdagen
Strand- och midsommarängsstädning. Några av oss samlar ihop skräp och nerblåsta grenar efter stranden, några fixar till midsommarängen. Avslutar med korvgrillning.
Valborgsfirande
30 april, kl 19
Ire gård
Minivalborgseldar och gemensam sång. Baren öppen med enklare förtäring. Betalning sker med Swish.
Midsommarfest
24 juni, kl 14.00
Samling 14.00 på midsommarängen. Vi klär och reser stången och sedan blir det dans, musik, lekar för barnen och kaffeservering
Årsmöte
9 juli kl 15.00
Ihre Kvarn
Om man vill lägga fram ett förslag för årsmötet ska det enligt stadgarna lämnas till styrelsen senast två veckor före mötet, dvs senast den 25 juni,  för att kunna tas upp på årsmötet. Skicka förslagen till
styrelsen@ihreviken.se eller ronander7@hotmail.com
Lammablot
16 juli kl 15
Vi äter helgrillat gotländskt lamm eller vego, leker lekar och håller liv i Irevikens lammablotstraditioner som sträcker sig ca 60 år tillbaka i tiden. Platsen är Offerlunden vid Ireåns nedre del. Mer info via Anlagstavlorna.
Tisdagsgrill
5, 12, 19, 26 juli och 2 augusti
Start kl 18 varje tisdagskväll vecka 27-31 – Dessa kvällar kommer att genomföras om vi kan få en frivillig ansvarig per tillfälle. Föreningen kommer att ordna grillkol och ”riktlinjer” för den som ansvarar för grillkvällen.
Sandslottstävling En tisdag i juli kl 16 på standenAlla barn, och föräldrar, bjuds in till en sandstlottävling i samband med tisdagsgrillningen – Datum annonseras senare.  Ett bra tillfälle att lära känna nya kompisar. Tävlingen avslutat med grillning.

Passar på att påminna om föreningens hemsida www.ihreviken.se samt Facebook-gruppen ”Vi i Ihreviken”. Hemsidan är främst till för att hitta årsmötesprotokoll, information om styrelsen, översikt av aktiviteter osv. Facebook-sidan, är ett komplement till främst anslagstavlorna i Ihreviken, men också en kanal som ”lever” året runt. Den är öppen för alla som vill vara med – där kan du göra inlägg om du vill sälja nåt, hyra ut en stuga, fråga efter barnvakt eller bara dela en bild.

Information om Ihreviksrestaurangen kommer att lämnas separat.

Vi behöver ert stöd för att kunna genomföra en del av de planerade aktiviteterna. Hör av dig till någon i styrelsen om du kan hjälpa till – mejla styrelsen@ihreviken.se  Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här: https://ihreviken.se/omforeningen/styrelsen-2019/

Om du inte fått detta brev via e-post utan läser det på vår hemsida, men har en e-postadress så är vi tacksamma om du kan meddela din e-postadress till styrelsen@ihreviken.se eller sms:a till 0709861030 och ange din e-postadress.

Vi hoppas på att få träffa er i sommar på våra arrangemang!

För styrelsen
Karin Ronander

Tidigare vårbrev